desmaaktoerist pajottenland kaat bosch 32
Over Ons
HomeOver ons

Over Ons

De ontwikkeling van het productengamma startte in 2012. Jannick kreeg dan het ‘geheime kookrecept’ van de vlierbessensiroop van zijn bejaarde meter. Daar boekte ze al een leven lang succes mee in familie- en vriendenkring. De heerlijke en uniek smaak wordt voortaan gedeeld met iedereen

Al snel experimenteerden Jannick en Eva verder met de landelijke vlierstruik.  Zo kweekten de jonge ondernemers in2015 hun eigen vlierstruiken in het domein Den Dael in Kester, ver van de bezoedelende straatkanten. Ze bouwden hun artisanale productengamma (dat uniek is in het Pajottenland en ver daarbuiten) stapsgewijs uit.

Topper in het gamma is de vlierbloesemsiroop, het perfecte basisproduct voor (alcoholvrije) mocktails en huisbereide, verfrissende limonades. De cocktail genaamd Hugo is vanuit deze siroop ontwikkeld.

Ook met de besjes maakten we een zacht likeurtje de ‘Vlierefluiter’, een fluweelrode en unieke likeur/digestief op basis van vlierbessensiroop. Perfect te matchen met koffie of roomijs en feestelijke desserten.

Vanaf 2018 kwam de confiserie erbij:

  • Een gelei van vlierbloesem en appel: te combineren met brood, kaas, paté, en desserten.
  • Voor het maken van vlierbessensnoepjes (verzachtend voor de keel) werkt Den Dael samen met Confiserie Pascaline.
  • Diverse kleinfruitconfituren en notenwijn op houten vat (in de volksmond al eens notenporto genoemd) versterken het culinaire aanbod.

En, tenslotte, dé troost in het coronajaar 2020: samen met brouwerij Angerik heeft Den Dael ‘de Flower Power’ in de markt gezet: dit is een dorstlessend, fris en aromatisch witbier op basis van vlierbloesems (niet zoet!). In 2020 won de Flower Power al meteen de bronzen medaille van de Belgium Beer Challenge.

In 2022 stookte Manu van Stokerij Decort in Pepingen onze vlierbloesems af tot een Eau de Vie. Een uniek product dat ondanks haar 45 graden alcohol heel fijn en zacht smaakt. Ideaal als digestief of voor de Gin Tonic liefhebbers gewoon wat neutrale tonic toe te voegen. De Eau de Vlier werd geboren en dit in een beperkte oplage van maar liefst 228 flessen, elk apart genummerd.